Bıldırcın Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Bıldırcın Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bıldırcın Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın, et yemeklerini sevenler için alternatif bir seçenek sunar. Bıldırcın eti, ne tavuk eti gibi beyaz ne de dana eti gibi kırmızı olup, daha çok pembe renktedir ve diğer etlere göre oldukça farklı bir tada sahiptir. Ancak, bıldırcın eti ile ilgili bazı dezavantajlar vardır. Bunlar arasında et oranının az olması ve her yerde bulunmaması sayılabilir. Bu nedenle, bıldırcın eti genellikle daha pahalıdır. İyi yanları ise, genellikle doğal ortamlarda beslendiği için organik olması, kolesterol oranının düşük olması ve lezzeti sayılabilir.

Fırında Bıldırcın Pişirmek

En ideal seçenek, bıldırcını fırında pişirmektir. Bu yöntem, etin tadını ve aromasını korur. Fırın torbası içinde çeşitli baharatlarla marine edilerek pişirilmesi, hem lezzetini artırır hem de öz suyunu kaybetmemesini sağlar. Ayrıca, sarımsak tozu ile tatlandırılmış suda kaynatmak da iyi bir seçenektir. Kaynama işleminden sonra bıldırcın çıkarılır ve etleri didiklenir. Bu kaynama suyu, pirinç pilavı için kullanılır ve pilavın üstüne didiklenen et parçaları konularak servis edilir.

Bıldırcın Dolması

Bıldırcın dolması, en çok tercih edilen bıldırcın pişirme yöntemlerinden biridir. Bu tarif genellikle fırında hazırlanır. Sarımsak, dereotu, soğan, yeşil biber, maydanoz, baharatlar ve nar ekşisi ile orta derecede pişmiş iç pilav, iç organları çıkarılmış bıldırcınların içine doldurulur. Kalın pamuklu bir iple dikilir ve üzerine tereyağı sürülerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Diğer Pişirme Yöntemleri

Bıldırcın pişirirken ızgara yapmak, tavada kızartmak ve mangal tercih etmek isteyenler için bazı önemli noktalar vardır. Bıldırcın etinde su oranı az olduğu için, tavaya ne kadar çok yağ koyarsanız, et o kadar yağı içine çekecektir. Aynı nedenle, ızgara ve mangalda pişirme işleminde dışı yanabilir ama içi pişmemiş olabilir. Bu nedenle, bu üç yöntem bıldırcın pişirirken pek tercih edilmez. Tercih edilse bile küçük parçalar halinde pişirilmesi önerilir.

Ekstra Bilgiler

Bıldırcın eti, yüksek protein içeriği ve düşük yağ oranı ile sağlıklı bir besin kaynağıdır. Ayrıca, B-vitamini, demir ve çinko açısından zengindir. Bıldırcın pişirirken marinasyon süresine dikkat etmek, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. Marinasyon için zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, biberiye ve kekik gibi malzemeler kullanılabilir. Pişirme süresine dikkat etmek, etin kurumamasını sağlar. Bıldırcın eti, genellikle 180-200 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Bıldırcın Çiftleşmesi

Bıldırcın Çiftleşmesi

Bıldırcın Gübresi

Bıldırcın Gübresi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebeklerde Bıldırcın Yumurtası Kullanımı

Bebeklerde Bıldırcın Yumurtası Kullanımı

Bıldırcın Kaç Günde Çıkar?

Bıldırcın Kaç Günde Çıkar?

8 Aylık Bebeğe Bıldırcın Yumurtası Verilirmi

8 Aylık Bebeğe Bıldırcın Yumurtası Verilirmi

Bıldırcın Kafesi Nasıl Yapılır?

Bıldırcın Kafesi Nasıl Yapılır?

Bıldırcın Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Bıldırcın Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bıldırcınların Neden Kabarır?

Bıldırcınların Neden Kabarır?

Güncel

Bıldırcın Eti Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Eti Nasıl Pişirilir?

Güncel

Dişi Bıldırcın Öter mi?

Dişi Bıldırcın Öter mi?