Bıldırcın Eti, Yüksek protein ve bol miktarda vitamine sahip olan bıldırcın eti insan vücudu için oldukça faydalı olan ve herhangi bir yan etkisi bulunmayan besindir. Lezzetini yanında birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olan bıldırcın etinin son yıllarda tüketimi oldukça artmıştır. Bıldırcın eti ve yumurtasının besin değeri oldukça yüksek düzeydedir.
Düşük maliyet ve yüksek getirisi nedeniyle bıldırcın eti üretimi son yıllarda artış göstermektedir. Bıldırcın türleri içinde eti için yetiştirilen bıldırcınların başında Jumbo bıldırcın gelmektedir. Boyları genellikle 25 cm'ye kadar ulaşır ve ağırlıkları ortalama 500 gramdır. Bu bıldırcın türü eti son derece lezzetli olan ve oldukça hızlı büyüyen en büyük bıldırcın türleri arasında yer alır. Genellikle tavuk etine benzer birçok pişirme çeşidi olan bıldırcın eti, fırında tavada veya güveçte pişirilerek tüketilebilir.
Bıldırcın eti faydaları nelerdir?
Protein ve bol miktarda E vitamini içerir.
B1, B2 ve B12 vitaminleri açısından oldukça lezzetlidir.
Mide asidi ihtiyacını giderir.
Bağırsak hastalıklarına iyi gelir.
Mafsal ağrıların giderilmesi için yani vücutta oluşan eklem ağrıları için oldukça etkilidir ve koruyucu özellik taşır. Romatizma gibi eklem ağrılarının giderilmesinde oldukça faydalı bir besindir. Özellikle çocuklarda kemik gelişimi ve kemiklerin güçlenmesinde oldukça faydalıdır.
Mesanede oluşan kum ve taşların dökülmesini sağlar ve taşların düşmesi sırasında oluşabilecek ağrıyı en aza indirir.
Alternatif tıpta en çok mesane taşları tedavisinde kullanılan bıldırcın eti, yeniden kum oluşmasının da önüne geçer.
Vücudun güçlenmesini ve kuvvetlenmesini sağlayarak halsizlik ve yorgunluk gibi şikâyetlerin giderilmesinde yardımcı olur. Günlük yaşamda hareketlilik sağlar. Özellikle sporcular için bıldırcın eti doğal bir güçlendiricidir.
Nefes darlığı, astım gibi akciğer hastalıklarının iyileşmesinde ve tekrar oluşmasının engellenmesinde büyük bir yardımcı olan bıldırcın eti, fazla ve yanlış tüketilmemeye de özen gösterilmelidir.
Hasar görmüş ve sorunlar oluşan bağırsakların normale dönmesinde tedavi edici etkiye sahiptir.
Mide sistemi ve mide rahatsızlıklarının giderilmesinde oldukça etkilidir.
Kolesterol içermediğinden her yaşta insan kolaylıkla tüketebilir.
Hasar görmüş olan sinir sisteminin tedavisinde kullanılır.
19.01.2024 15:26:08
Bıldırcın Eti ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024