Japon Bıldırcını
Japon Bıldırcını; Bu, ticari değeri diğerlerine oranla yüksek olan dolgun etli, sesi güzel olan bir bıldırcın türüdür. Bıldırcın üreticileri arasında daha fazla rağbet gören bu bıldırcınlar diğer türlere göre daha etli ve kısmen de tavuğa benzer. Japon bıldırcınların da seleksiyon enderdir. Seleksiyonlar da başarı olmamasına rağmen british range, manchurian golden, english white, tuxede benzeri değişik ırk türleri üretilmiştir.
Japon Bıldırcını Yaşam Alanı
Japon bıldırcını yaşadığı yerler arasında Güneydoğu Asya, Burma'da 1200 metre rakıma kadar, Kuzeybatı Tayland ile kuzey ve orta Amman, Hongkong ve Kuzey laos olan Japon bıldırcının mutasyonudur. İlk olarak Fransa'da üretildiği tahmin edilmektedir. Japon bıldırcın türü Etlik bıldırcın olarak üretilmiştir. Canlı ağırlık olarak 400-450 grama kadar büyüyebilirler. 3 aylıkken yumurtlamaya başlayan Japon bıldırcınları, uygun ısı ve ışık sağlanan ortamlarda tüm yıl yumurtlamaktadır. Yıllık yumurta sayısı ise 200'e dek çıkabilir.
Japon Bıldırcını Fiyatlandırma
Japon bıldırcını ile yerli bıldırcınlar arasında da fiyat farklılıkları ortaya çıkmaktadır. Japon bıldırcınların boyutlarının küçük olması hesabıyla, yerli bıldırcınlara göre fiyatları daha düşük olmaktadır. Ancak gelişmeleri hızlı olmaktadır.
Japon Bıldırcınının Öne Çıkan Temel Özellikleri Nelerdir?- Anavatanı: Güneydoğu Asya ve Burma'da 1200 m yüksekliğe kadar, kuzeybatı Tayland ile kuzey ve orta Amman kuzey Laos ve Hongkong'dur.
Japon bıldırcının mutasyonudur. Muhtemel Fransa'da üretilmiştir.
- Büyüklüğü: Erkek bıldırcınlar 210-250 mm. Etlik bıldırcın olarak üretilir. Canlı ağırlığı 400-450 grama kadar yükselebilir. Bir kekliğin ağırlığı yaklaşık 600-700 gr olduğu düşünülürse, bu ağırlık bir bıldırcın için oldukça büyük bir boyuttur.
- Kafes Ortamı: Kum tabanlı kafes 0.5 m2
- Beslenmesi: Etlik yetiştirilen piliç yemi olarak, yeşillik ve karışık darı.
- Üreme Yaşı: 3 ay içinde yumurtlamaya başlar
- Üreme Zamanı: Uygun ısı ve ışık ortamında tüm sene boyu yumurtlar.
- Yıllık Yumurta Sayısı: 150-200 tane
- Kuluçka Süresi: 16-17 günde civcivler çıkmaya başlar.
Japon Bıldırcını: bu bıldırcın türü eski zamanlardan beri, Japonya'da eğlence için özel olarak yetiştirilmesi nedeniyle bu ismi almışlardır. Bayağı bıldırcın türüne göre, daha iyi gelişme gösteren Japon bıldırcını, vücudu daha iri olup, bir anlamda tavuğa da benzer. Bıldırcın üreticileri tarafından çok tercih edilen bu tür, aslında değişik mutasyonlardan geçerek günümüze kadar gelmiştir.
19.01.2024 10:23:25
Japon Bıldırcını ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|