Bıldırcın Dolması ülkemizde çok nadir olarak bilinen bir yemektir. Bıldırcın eti çok yaygın olarak yenilmediği için bulunması da zordur. Genellikle av ile uğraşan insanlar bıldırcın etinin lezzetinin farkındadırlar.
Bıldırcın Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
5 orta boy bıldırcın
5 çorba kaşığı tereyağı
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak pirinç
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
2 bardak su
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır?
Öncelikle fırınımızı orta derecelerde ısıtıyoruz.
Bıldırcınlar temizlenmemişse öncelikle bıldırcınların tüylerini temizleyip yıkıyoruz. Ayıklanmış pirinçleri tuzlu suda bir müddet bekletiyoruz. Bir adet büyük boy soğanı yemeğe koyacakmış gibi doğruyoruz. Daha sonra kuş üzümlerini de tıpkı pirinçler gibi ılık suya koyuyoruz. Daha sonra orta boy bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyuyoruz ve eritiyoruz. Daha sonra bıldırcınları tavaya koyuyoruz birkaç dakika kızartıyoruz. Daha sonra bıldırcınları servis tabaklarına yerleştiriyoruz. Daha sonra kalan 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritiyoruz. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları da tavada erimiş olan yağa ilave ediyor ve kavuruyoruz. Daha sonra soğanlar kızarmaya başladığında suda beklettiğimiz pirinçleri ve yine suda bekleyen kuş üzümlerini, tuzu, biberi, tarçını ve dolmalık fıstıkları tavaya ilave ediyoruz.
Tavadaki malzemeleri iyice karıştırarak yaklaşık beş dakika kavuruyoruz. Daha sonra 2 bardak su ilave ederek karışımı pişiriyoruz. Karışımı pişirdikten sonra 20 dakika dinlendiriyoruz. Dinlendirdikten sonra daha önce kızarttığımız bıldırcınlara çorba kaşığı yardımıyla dolma içini dolduruyoruz. Daha sonra doldurulmuş bıldırcınları cam bir kaba yerleştirerek fırına yerleştiriyoruz ve 2 bardak su ekleyerek fırınımıza atıyoruz. Yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra yemeğimizi fırından çıkarıyoruz. Bıldırcın dolmamız hazır sıcak şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 14:28:11
Bıldırcın Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
bıldırcınlar gerçekten çok küçük oluyor bıldırcın dolması yapabilmek için 5 kişilik aileye kaç tane bıldırcın kesmemiz gerekiyor Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz bıldırcın etinin dini olarak tüketilmesinde herhangi bir sakınca var mıdır Ravza . 04.11.2018 20:19:50
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024