{ "title": "Bıldırcın Yumurtası Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.bildircin.gen.tr/images/bildircin-yumurtasi-nasil-haslanir-5416.jpg", "date": "21.01.2024 11:21:44", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Bıldırcın Yumurtası Nasıl Haşlanır, Bıldırcın yumurtası normal bir tavuk yumurtasına bakarak çok daha küçük olur. Bir adet bıldırcın yumurtasında normal tavuk yumurtasından tam beş kata daha çok fosfor, sekiz kat daha çok demir ve dokuz kat daha çok protein bulunur. Bıldırcın yumurtası haşlanarak da yenilebilen bir besin kaynağıdır. Bıldırcın yumurtası paket içinde genellikle diğer tavuk yumurtaları gibi yenilebilir yazısı yazar. Bıldırcın yumurtasını ilk önce iyice yıkayın dikkat edin kırmadan özenli bir şekilde cezve ya da tencere içerisine koyun. Daha sonra da bıldırcın yumurtalarının üzerine gelecek kadar su ilave edin.

Bıldırcın yumurtası nasıl haşlanır?

Su kaynadıktan sonra da tam beş dakika kadar daha bekletilir ve yumurtalar ocaktan alınır. Genellikle bıldırcın yumurtasını uzmanlar eğer haşlayarak yumurtayı pişirdiyseniz sade bir biçimde yenmesini tavsiye eder. Arzuya göre bıldırcınların üstüne kırmızı biber ya da karabiber de serpebilirsiniz. Uzmanlar bir kişinin vücut şekline göre ya da alerjik etki oluşması durumuna göre bakarak bıldırcın yumurtasını çiğ olarak yemelerini tavsiye etmektedir. Çiğ olarak yenilecek şekli ise bir tane bıldırcın yumurtasını bir bardak içine kırın içerisine biraz bal ilave edin daha sonra da bir bardak dolu süt ile iyice karıştırın ve için. Kullanacağınız sütün çok da fazla sıcak olması gerekmez.

" } ] }