{ "title": "Bıldırcın Yumurtası Astım", "image": "https://www.bildircin.gen.tr/images/bildircin-yumurtasi-astim-6427.jpg", "date": "20.01.2024 08:03:21", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Bıldırcın yumurtası astım: Tavuk yumurtasına oranla 8 kat demir, 5 kat daha fazla fosfor, 9 kat protein içeren bıldırcın yumurtasının bal ve sütle karıştırıldığında öksürük, astım ve alerjiye iyi geldiği bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda, Avrupa'da astım, alerji ve öksürük gibi hastalıkların bıldırcın yumurtası desteği ile tedavi edildiğini bildirmektedirler, bıldırcın yumurtası küçük olduğundan 5 bıldırcın yumurtası, ağırlığı bir tavuk yumurtasına denk geldiği görülmektedir. Bıldırcın yumurtasında 8 kat fazla demir 5 kat fazla fosfor, 6 kat fazla B1, 15 kat fazla B2 vitamini, 9 kat fazla protein içerdiği tespit edilmiştir. Zindelik, güç vermesi, solunum ve alerjik astım hastalıkları için tabii bir antibiyotik özelliği olması, yanında salataların lezzeti, mezelerin yanlık, çocuklar için çok eğlenceli bir vitamin hapı olması bıldırcın yumurtasının bilinen özellikleri arasındadır. Tavuk yumurtası ile ilgili yapılan her işlem ve pişirme şekli bıldırcın yumurtası ile aynen yapılmaktadır.

Bıldırcın yumurtası astım faydaları nelerdir?

Bol protein barındıran bıldırcın yumurtası özellikle solunum yolu hastalıklarında çok etkili olduğu bilinmektedir. Normalde tavuk yumurtasıyla arasında çok farklar vardır. Bıldırcının etinin de tavuk ile karıştırılmaması gerektiğini, ayrıca hatırlatmak isterim. Bıldırcın yumurtasıöksürük, bronşit astım, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları ve nefes darlığı tedavisinde kullanılmaktadır. Çocukların iştahını açmak için sağlıklı bir şekilde gelişmeleri için mutlaka tüketilmesi gereken besinlerin başında gelmesi gerekmektedir. Hastaların ameliyat sonrası daha hızlı iyileşmesinde, anemi ve kansızlık tedavisi için kullanılan bıldırcın yumurtası şifa kaynağı besinlerden bir tanesi. Yumurta elde etmek üzere çok temiz bir ortamda beslenen bıldırcınlar, günlük bakımları yapılırsa neredeyse günlük yumurtladığı tespit edilmiştir.1 Bıldırcın yılda ortalama olarak 250 adet yumurtlamaktadır. Bıldırcın yumurtası pişirilerek de tüketilebilir Bıldırcın yumurtasının içinde çok miktarda protein bulunduğundan besleyici özelliği vardır. Genel olarak astım ve solunum yolu hastalıklarına karşı faydalı olduğundan ilaç niyetine tüketildiği bilinmektedir. Çok önceleri kolayca ele geçmeyen bıldırcın yumurtası son senelerde seri olarak üretimi yapıldığı için şarküterilerde ve marketlerde de kolayca temin edilmektedir. Bıldırcın yumurtasının özellikle 21 günlük bir kür şeklinde kullanılması solunum yolları ve astım hastalıklarının iyileşmesinde de çok müspet sonuçlar alınmaktadır. Geçmiş olsun.

" } ] }