{ "title": "Bıldırcın Ne Yer", "image": "https://www.bildircin.gen.tr/images/bildircin-ne-yer-3512.jpg", "date": "19.01.2024 12:18:18", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Bıldırcın Ne Yer; Kanatlı hayvanlar içerisinde bakımı en zor ve maliyeti yüksek hayvanlar arasında yer almaktadır. Nitekim bakımı ve maliyeti her ne kadar yüksek olsa da kazanç anlamında da oldukça karlı bir yatırım olarak görülmektedir. Bıldırcınları diğer kanatlı hayvanlardan ayıran özelliği kuşkusuz ağız tatlarının çok keskin olmasıdır. Şöyle ki verdiğiniz herhangi bir yemin tat olarak acı veya tuzlu olmasını direk olarak algılamakta ve asla o yemi yememektedir. Bıldırcınların bakımları ile bir diğer özelliği ise çok çabuk gelişmekte ve çok kısa sürede yumurtlamaktadırlar. Ortalama yıl içerisinde 250 ve üstü yumurtlamaktadırlar ve yumurtaları diğer kanatlı hayvanlara oranla pazar payı daha yüksek ve kazanç bakımından oldukça getirisi yüksek yumurtalardır. Bundan dolayı bıldırcınların yemlerine çok dikkat edilmelidir ve belirtmek gerekirse diğer kanatlı hayvanlara oranla aç kaldıkları ve yaşadıkları alanların sıcaklıkları uygun olmadığı takdirde çok çabuk ölmektedirler. Bundan dolayı, bizde sizler için bıldırcınları bakımı ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla bıldırcınların yiyeceklerini ve yemlerin miktarlarını kısaca açıklayacak olursak.

Damızlık Bıldırcın Ne Yer

Genel olarak her bıldırcına aynı yemi hazırlayamazsınız ortalama günlük olarak karıştıracağınız 100 gram bir yemin içeriğinde bulundurmanız gereken besinler; 40 gramı öğütülmüş mısır, 10 gramı yulaf, 3 gramı yağ, 30 gramı soya küspesi, 5 gramı balık unu, 4 gram dikalsiyum fosfat, 7 gram kireç taşı ve son olarak 1 gramda tuz olacak şekilde karıştırarak yemini hazırlamış olursunuz.

Yumurtlamakta Olan Bıldırcın Ne Yer

Aynı şekilde bıldırcınlardan daha çok verim almak için 100 gram bir yemin içeriğinde oransal ve gramaj olarak içeriğinde bulunması gereken besinler; 33 gram öğütülmüş mısır, 10 gram buğday, 10 gram yonca unu veya dilimlenmiş yonca, 5 gram balık unu, 20 gram soya küspesi, 10 gram ayçiçeği küspesi, 5 gram öğütülmüş arpa, 3 gram kireç taşı, 3 gram kemik unu son olarak 1 gram tuz ekleyerek yemini hazırlamış olursunuz.

Kesim için Yetiştirilen Bıldırcın Ne Yer

Bıldırcınların genel olarak etleri çok lezzetli olduğundan birçok büyük restoranlarda sunulmakta ve yetiştiricilerine oldukça getirisi yüksek kazançlar elde ettirmektedir. Bundan dolayı, daha çok verim almak için 100 gramlık bir yemin içeriğinde oransal olarak içeriğindeki besinler; 50 gram öğütülmüş mısır, 15 gram öğütülmüş arpa, 5 gram yonca unu veya kıyılmış yonca, 15 gram soya küspesi, 10 gram balık unu 3 gram pamuk küspesi ve son olarak birer gramda kireç taşı ile tuzu ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
" } ] }