{ "title": "Bıldırcın Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.bildircin.gen.tr/images/bildircin-nasil-pisirilir-4108.jpg", "date": "21.01.2024 07:39:44", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Bıldırcın nasıl pişirilir sorusu et yemekleri seven kişiler için alternatif oluşturacak yanıtı içinde saklar. Bıldırcın eti ne tavuk eti gibi beyaz ne de dana eti gibi kırmızıdır. Daha çok pembe renklidir ve diğer etlere göre tadı oldukça farklıdır. Bıldırcın eti için kötü olan noktalar vardır. Bunlar et oranının az olması ve her yerde satılmaması olarak sıralanabilir. Bu nedenle fiyat olarak da pahalı sayılabilir. İyi yanları ise daha çok doğal ortamlarda beslendiği için organik olması, kolesrerol oranının az olması ve lezzeti sayılabilir.

Fırında Bıldırcın Pişirmek

En ideal seçenek fırında pişirmektir. Böylece tadını ve aromasını korumuş olur. Ayrıca fırın torbası içinde çeşitli baharatlar ile marina edilerek pişirilmesi hem lezzetini katlar hem de öz suyunu kaybetmemesini sağlar. Ayrıca sarımsak tozuyla tatlandırılmış suda kaynatmak da çok iyi bir seçenektir. Kaynama işleminden sonra bıldırcın çıkarılır ve etleri didiklenir. Kaynama suyu pirinç pilavı için kullanılır ve pılavın üstüne didiklenen et parçaları konularak servis edilir. Çeşitli sebzeler ve baharatlar ile terbiye edilmiş bıldırcın eti - özellikle ciğer - sote yapılarak pişirilir. Etin pişme süresi oldukça kısadır.

En çok tercih edilen bıldırcın pişirme şekli bıldırcın nasıl pişirilir, meraklıları için zor bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Bu pişirme işlemi genelde fırında yapılarak hazırlanır. Yemeğin ismi bıldırcın dolmasıdır. Sarımsak, dereotu, soğan, yeşil biber, maydanoz, baharatlar ve nar ekşisi ile orta derecede pişmiş iç pilav, iç organları çıkmış bıldırcınlar içine doldurulur. Kalın pamuklu bir iple dikilir. Üzerine tereyağı sürülerek daha önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirilir.

Bıldırcın pişirirken ızgara yapmak, tavada kızartmak ve mangal tercih etmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan en önemlisi bıldırcın etindeki su oranının az olmasıdır. Bu nedenle tavaya ne kadar çok yağ koyarsanız, o kadarını içine çekecektir. Aynı nedenle ızgara ve mangalda pişirme işleminde dışı yansa bile içi pişmemiş olabilir. Bu nedenle bu 3 işlem bıldırcın pişirme sırasında pek tercih edilmez. Tercih edilse bile küçük parçalar halinde pişirim önerilir.
" } ] }