{ "title": "Bıldırcın Güveç", "image": "https://www.bildircin.gen.tr/images/bildircin-guvec.gif", "date": "23.01.2024 06:21:21", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Bıldırcın Güveç çok lezzetli bir et yemeğidir. Daha önce bu yemeği tatmış olanlar mutlaka tekrar tatmak istemişlerdir. Zahmetli bir yemek olduğu için ve bıldırcın etinin zor bulunduğu için her yerde kolayca bulunan bir yemek değildir. Bıldırcın güveç tam bir protein deposudur ayrıca içindeki sebzelerle birlikte daha da faydalı bir yemek haline gelmektedir.

Bıldırcın Güveç İçin Gerekli Malzemeleri
Bıldırcın Güveç Nasıl Yapılır?

Öncelikle bıldırcınların tüyleri yolunur temizlenir ve yıkanır. Daha sonra biberleri, kuru soğanları ve sarımsakları ince ince doğruyoruz. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve 3 adet domatesi küp şeklinde doğruyoruz, diğer 2 adet domatesi ise salam şeklinde doğruyoruz. Bunun nedeni ise bıldırcının yanmaması için salam şeklindeki domatesleri güvecin alt kısmına dizecek olmamızdır. Güveç yemekleri bildiğiniz üzere ateş üzerinde yapılan yemeklerdir. Bunun için bir mangalın içinde veya bir beton zeminde ateş yakıp köz haline getirmemiz gerekir. Ateşi hazırladıktan sonra güveci birkaç dakika ısıtıyoruz ve tereyağını içinde eritiyoruz. Daha sonra doğradığımız sarımsak, soğan ve biberlerini de güvecin içine atıyor ve sürekli karıştırıyoruz. Bu işlem içindeki malzemeler kavrulana kadar devam ediyoruz. Malzemeleri kavurduktan sonra güveci ateş üzerinden alıp içindeki malzemeleri de bir kaba boşaltıyoruz.

Daha sonra salam şeklinde doğradığımız iki adet domatesi güvecin alt kısmına diziyoruz. Bunun yanı sıra kavurduğumuz karışıma küp şeklinde doğradığımız domatesleri de ekledikten sonra tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyerek iyice harmanlıyoruz. Ayrıca farklı bir kabın içinde de bıldırcınlara yeteri kadar tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyerek harmanlıyoruz. Bu karışımları hazırladıktan sonra güveçte ki domateslerin üzerine sırasıyla önce sarımsak, kuru soğan, biber ve domates olan karışımdan daha sonra bıldırcınlardan daha sonra tekrar sebze karışımından ve sonra yine bıldırcınlardan ekliyoruz. Malzemeler bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Daha sonra güvecin kapağını kapatıp pişmesi için ateşin üzerine düzgün bir şekilde yerleştiriyoruz. Yaklaşık 45 dakika sonra güvecin kapağını açıyor ve bir kaşık yardımıyla içindeki malzemeyi alt üst ederek karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra tekrar ateşin üzerine güveci yerleştirip 1 saat daha pişiriyoruz.
Bıldırcın güveci hazır sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }