{ "title": "Bıldırcın Eti", "image": "https://www.bildircin.gen.tr/images/bildircin-eti.gif", "date": "19.01.2024 15:26:08", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Bıldırcın Eti, Yüksek protein ve bol miktarda vitamine sahip olan bıldırcın eti insan vücudu için oldukça faydalı olan ve herhangi bir yan etkisi bulunmayan besindir. Lezzetini yanında birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olan bıldırcın etinin son yıllarda tüketimi oldukça artmıştır. Bıldırcın eti ve yumurtasının besin değeri oldukça yüksek düzeydedir. Düşük maliyet ve yüksek getirisi nedeniyle bıldırcın eti üretimi son yıllarda artış göstermektedir. Bıldırcın türleri içinde eti için yetiştirilen bıldırcınların başında Jumbo bıldırcın gelmektedir. Boyları genellikle 25 cm'ye kadar ulaşır ve ağırlıkları ortalama 500 gramdır. Bu bıldırcın türü eti son derece lezzetli olan ve oldukça hızlı büyüyen en büyük bıldırcın türleri arasında yer alır. Genellikle tavuk etine benzer birçok pişirme çeşidi olan bıldırcın eti, fırında tavada veya güveçte pişirilerek tüketilebilir.

Bıldırcın eti faydaları nelerdir?
" } ] }