{ "title": "Bıldırcın Dolması", "image": "https://www.bildircin.gen.tr/images/bildircin-dolmasi.gif", "date": "19.01.2024 14:28:11", "author": "UFUK DEMİRAL", "article": [ { "article": "Bıldırcın Dolması ülkemizde çok nadir olarak bilinen bir yemektir. Bıldırcın eti çok yaygın olarak yenilmediği için bulunması da zordur. Genellikle av ile uğraşan insanlar bıldırcın etinin lezzetinin farkındadırlar.

Bıldırcın Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Bıldırcın Dolması Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırınımızı orta derecelerde ısıtıyoruz. Bıldırcınlar temizlenmemişse öncelikle bıldırcınların tüylerini temizleyip yıkıyoruz. Ayıklanmış pirinçleri tuzlu suda bir müddet bekletiyoruz. Bir adet büyük boy soğanı yemeğe koyacakmış gibi doğruyoruz. Daha sonra kuş üzümlerini de tıpkı pirinçler gibi ılık suya koyuyoruz. Daha sonra orta boy bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyuyoruz ve eritiyoruz. Daha sonra bıldırcınları tavaya koyuyoruz birkaç dakika kızartıyoruz. Daha sonra bıldırcınları servis tabaklarına yerleştiriyoruz. Daha sonra kalan 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritiyoruz. Daha sonra yemeklik doğradığımız soğanları da tavada erimiş olan yağa ilave ediyor ve kavuruyoruz. Daha sonra soğanlar kızarmaya başladığında suda beklettiğimiz pirinçleri ve yine suda bekleyen kuş üzümlerini, tuzu, biberi, tarçını ve dolmalık fıstıkları tavaya ilave ediyoruz. Tavadaki malzemeleri iyice karıştırarak yaklaşık beş dakika kavuruyoruz. Daha sonra 2 bardak su ilave ederek karışımı pişiriyoruz. Karışımı pişirdikten sonra 20 dakika dinlendiriyoruz. Dinlendirdikten sonra daha önce kızarttığımız bıldırcınlara çorba kaşığı yardımıyla dolma içini dolduruyoruz. Daha sonra doldurulmuş bıldırcınları cam bir kaba yerleştirerek fırına yerleştiriyoruz ve 2 bardak su ekleyerek fırınımıza atıyoruz. Yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra yemeğimizi fırından çıkarıyoruz. Bıldırcın dolmamız hazır sıcak şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun." } ] }