{ "title": "Bıldırcın Çevirme", "image": "https://www.bildircin.gen.tr/images/bildircin-cevirme.gif", "date": "20.01.2024 01:13:40", "author": "onur karaarslan", "article": [ { "article": "
Bıldırcın çevirme, bıldırcın en lezzetli av kuşlarından biridir. Ekili ovalarda yaşayan bu kuş, bizde en çok göç mevsiminde yakalanır. Mayıs ayında, Haziran başlarında büyük sürüler hâlinde Karadeniz'den Anadolu, Trakya kıyılarına giderler. Bıldırcınlar çok defa ancak birkaç metre yüksekten uçtukları için kıyılara gelişleri sırasında gerilen özel ağlarla yakalanırlar. Bu şekilde avlanan kuşlar canlı canlı kafeslere konarak şehirlere gönderilip satılır. Ancak kafes kuşu olmadıklarından hürriyetlerini kaybedince zayıflar ve lezzetlerinden kaybederler. Sonbaharda da Akdeniz kıyılan bıldırcınla dolup taşar. Av mevsimi sonbaharla kış başıdır. Bıldırcın da keklik gibi Türkiye'nin her yerinde bulunur. Göç mevsiminde ağ gerilerek yakalandığı gibi av tüfeğiyle de vurulur.

Bıldırcın Çevirme Malzemeleri (4 kişilik)
Bıldırcın Çevirme Nasıl Yapılır?

Bıldırcınları tuzlayıp biberledikten sonra ayaklarını bağlayınız. Yeterli büyüklükte bir kaba yağı koyup erittikten sonra, bıldırcınları yağa bulayıp kızgın fırına sürünüz. 3-4 dakikada bir yağdan alıp üzerlerine dökerek 10-12 dakika kızartıp fırından çıkarınız. Bir kaba çıkarıp kabındaki yağı dökünüz ve kaba kırmızıbiber ve soğan ilâve edip 1 dakika karıştırınız. Kremasını ve sos kremini koyup 2 dakika kaynatıp süzünüz. Bıldırcınların iplerini çıkarıp, kanepelerin üstüne sırtüstü yatırıp, üzerlerine 1 kaşık kızartılmış tereyağını döktükten sonra sosunu ayrı olarak servis yapınız.

Afiyet olsun.

Not: Bıldırcının taze olmasına dikkat edilmelidir.

" } ] }